Program de voluntariat pentru copiii din centre sociale


educatie pentru copii din cetrele sociale

Educatia - pasaportul catre o viata mai buna

In cazul nostru, la Parohia Lada din Teleorman, Centrul Social Mana Cereasca,  in fiecare duminica facem lectii. De ce duminica? Pentru ca numai duminica am timp sa ajung din Bucuresti la copiii Preotului Danu Florin.

Invatam romana si engleza, deocamdata. Daca ne vom descurca mai bine cu organizarea timpului, poate vom face si matematica, sau daca vreun profesor din imprejurimi se va "incapatana" sa vina, in ciuda oricaror probleme, in fiecare saptamana, atunci vor avea copiii mai mult ajutor.

De ce este nevoie de aceste meditatii gratuite?

Romania este departe de a fi ceea ce vedem noi in marile licee din Bucuresti,

elevi eleganti, note mari, parinti intelectuali cu mare grija pentru dezvoltarea copiilor lor.

In Romania sunt sate unde multi copii nu pot merge la liceu pentru ca transportul din sat pana acolo costa in jur de 200 de lei pe luna, sau mai mult, suma mare pentru parinti.

De profesori meditatori nici nu se pune problema, de parinti intelectuali...rar. Oamenii cresc animale: capre, vaci, muncesc pamantul, in general pun pepeni acolo in zona satului Lada, copiii ajuta la munca, iar nivelul scolar este scazut. 

Transformarea moderna a Romaniei  se face prin dezvoltarea tuturor romanilor, prin educatie de buna calitate, ajutor serios dat fiecarui copil, pana la cel din urma sat, pana la cea din urma banca. 

Ori asa, ori pierdem sansa de a ne numi un popor educat, civilizat, capabil. Pana la urma, toti copiii tarii sunt ai nostri, indiferent care dintre noi i-a nascut.

Si apoi, sa nu uitam, taria un sistem depinde de taria celei mai slabe verigi din lant, acolo trebuie lucrat.

 

Lada curs duminica1

Global Learning

Educatia – Pasaportul catre o viata mai buna

Va doriti pentru copilul dvs. un profesor care sa ii fie alaturi in procesul de invatare, creand lectii vesele si interesante, aducand idei si situatii noi care sa il motiveze pe copil sa lucreze cu atata placere, incat sa isi doreasca sa nu lipseasca niciodata? Vezi...

Contact

logo white2

E-mail: info@global-learning.ro

Telefon: +40 723 642 817

Adresa: Str. Ion G. Racoțeanu 7A, Sector 3, Bucuresti, Romania, 030891

Back to top

Pentru a oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.