Present Simple1

V-am pregatit cateva table salvate prin captura de ecran in timpul orelor noastre de limba engleza pentru adulti incepatori.

In aceasta ora, am lucrat utilizarea verbelor la timpul Present Simple si am observat ca  asezarea literei s sau a grupului es se uita.

 

Ideea este simpla, numai la persoana a III-a singular, adica la she, he sau it, adaugam verbelor s sau es si numai la afirmativ.

La negativ si la intrebari lasam verbul fara s sau es pentru ca la negativ si la interogativ folosim verbul DO ca auxiliar si ii adaugam es acestuia.

Deci:

affirmative: I go, you go, she goes, he goes, it goes, we go, you go, they go

 

negative: I don't go, you don't go, she doesn't go, he doesn't go, it doesn't go, we don't go, you don't go, they don't go

 

interrogative Do I go ...?, Do you go ..?, Does she go ..?, Does he go ...?, Does it go ..?, Do we go  ..?, Do you go ..?, Do they go ...?

Pe tabla de mai jos aveti si terminatiile verbelor care primesc es la afirmativ.

Am scris si o culegere cu explicatii complete si sute de exemple si exercitii despre timpurile limbii engleze. Culegerea se afla si in format pdf si video aici: https://www.global-learning.ro/cursuri-online/cursuri-online/english-tenses-theory-and-exercises/

Te asteptam si la noi la cursuri, fie in format fizic, fie online, cum ai timp.

 

 

 

 

 

PresentSimple2

 

PresentSimple3

 

Tablele pot fi descarcate de aici.

Global Learning

Educatia – Pasaportul catre o viata mai buna

Va doriti pentru copilul dvs. un profesor care sa ii fie alaturi in procesul de invatare, creand lectii vesele si interesante, aducand idei si situatii noi care sa il motiveze pe copil sa lucreze cu atata placere, incat sa isi doreasca sa nu lipseasca niciodata? Vezi...

Contact

logo white2

E-mail: info@global-learning.ro

Telefon: +40 723 642 817

Adresa: Str. Ion G. Racoțeanu 7A, Sector 3, Bucuresti, Romania, 030891

Back to top

Pentru a oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.