Din tezaurul de cuvinte frumoase ale limbii germana 11 - Poetische Wörter


Lectia de Germana 4

Manchmal klingt Deutsch poetisch

Fabelhaft - Semnificatia initiala a acestui cuvant a fost cea de fantastic, fabulos, Fabel insemnand fabula, in limba germana.

Apoi cuvantul a primit intelesuri deosebite, strans legate de ideea de frumos:  wundersam (minunat), erstaunlich (uimitor), unglaublich (de necrezut), sagenhaft (ceva de spus tuturor), märchenhaft (ca de poveste),    großartig (extraordinar), herrlich (dumnezeiesc), schön (frumos), wunderbar (minunat), göttlich (dumnezeiesc), wahnsinnig (o nebunie de frumos).

Fiecare dintre sinonimele enumerate aici este el insusi un cuvant frumos.

Nu este interesant faptul ca acele cuvinte, care definesc notiuni frumoase, sunt la randul lor frumoase, sau...sa spunem si noi: fabulos de frumoase?!

Vreau sa aflu mai multe despre cursurile de limba germană

Global Learning

Educatia – Pasaportul catre o viata mai buna

Va doriti pentru copilul dvs. un profesor care sa ii fie alaturi in procesul de invatare, creand lectii vesele si interesante, aducand idei si situatii noi care sa il motiveze pe copil sa lucreze cu atata placere, incat sa isi doreasca sa nu lipseasca niciodata? Vezi...

Contact

logo white2

E-mail: info@global-learning.ro

Telefon: +40 723 642 817

Adresa: Str. Ion G. Racoțeanu 7A, Sector 3, Bucuresti, Romania, 030891

Back to top

Pentru a oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.