In lumea cartilor

În perioada de izolare, cel mai bun remediu pentru plictiseală la cei mici este să evadeze în lumea cărților, a literaturii și a poveștilor. Nu există nimic mai bun decât stimularea imaginației de la o vârstă fragedă, și acest lucru este cel mai bine realizat prin niște cursuri ușoare, amuzante și plăcute, ținute de doi elevi de liceu și de un student.

Ceea ce vrem să dăm mai departe copiilor este felul în care poveștile sunt scrise, ajungând să identifice elemente esențiale pentru înțelegerea operelor, modul prin care autorul transmite sentimente, dar mai ales, cum să aplice ceea ce învață în viața de zi cu zi. Cuvântul pe care îl întâlnim mereu în acest club este storytelling, sau mai bine spus, arta povestirii. Este ceva esențial pe care orice copilaș merită să îl știe.

Până acum ne-am concentrat pe studiul narațiunii, personajelor, dialogului, prin jocuri interactive care să facă învățarea mai ușoară. Toate acestea au fost cheițe care au deschis ulterior mințile cititorilor spre lumea de poveste. 

Ceea ce îi atrage pe cei mici sunt animațiile, așa că am structurat lecțiile cu acel lucru în minte. O poveste nu este spusă doar scris sau verbal, așa că intervine ceva ce numim visual storytelling și discutarea lor sub forma unor Mind map-uri, care ne ajută să ne punem gândurile în rafturile minții.

WhatsApp Image 2020 12 17 at 15.04.08

Te invităm să vii și tu pentru a explora împreună lumea infinită a unei imaginații bogate, care te ajută nu numai să te distrezi, dar și să îți construiești un viitor mai bun.

(Articolul este scris de elevii Ana Stoica și Vladimir Sontea)

Aici sunt câteva dintre poveștile scrise de copii:

Cactus

 

Gradina

 

 

9c8d2e87 7447 4152 9971 44d73b92fc49

WhatsApp Image 2020 12 17 at 15.04.09 1

 ff0049b2 3695 4e47 8421 767e9c24d9e3

marc

Global Learning

Educatia – Pasaportul catre o viata mai buna

Va doriti pentru copilul dvs. un profesor care sa ii fie alaturi in procesul de invatare, creand lectii vesele si interesante, aducand idei si situatii noi care sa il motiveze pe copil sa lucreze cu atata placere, incat sa isi doreasca sa nu lipseasca niciodata? Vezi...

Contact

logo white2

E-mail: info@global-learning.ro

Telefon: +40 723 642 817

Adresa: Str. Ion G. Racoțeanu 7A, Sector 3, Bucuresti, Romania, 030891

Back to top

Pentru a oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.