În perioada de izolare, cel mai bun remediu pentru plictiseală la cei mici este să evadeze în lumea cărților, a literaturii și a poveștilor. Nu există nimic mai bun decât stimularea imaginației de la o vârstă fragedă, și acest lucru este cel mai bine realizat prin niște cursuri ușoare, amuzante și plăcute, ținute de doi elevi de liceu și de un student.
Ceea ce vrem să dăm mai departe copiilor este felul în care poveștile sunt scrise, ajungând să identifice elemente esențiale pentru înțelegerea operelor, modul prin care autorul transmite sentimente, dar mai ales, cum să aplice ceea ce învață în viața de zi cu zi. Cuvântul pe care îl întâlnim mereu în acest club este storytelling, sau mai bine spus, arta povestirii. Este ceva esențial pe care orice copilaș merită să îl știe.
Până acum ne-am concentrat pe studiul narațiunii, personajelor, dialogului, prin jocuri interactive care să facă învățarea mai ușoară. Toate acestea au fost cheițe care au deschis ulterior mințile cititorilor spre lumea de poveste.
Ceea ce îi atrage pe cei mici sunt animațiile, așa că am structurat lecțiile cu acel lucru în minte. O poveste nu este spusă doar scris sau verbal, așa că intervine ceva ce numim visual storytelling și discutarea lor sub forma unor Mind map-uri, care ne ajută să ne punem gândurile în rafturile minții.
Te invităm să vii și tu pentru a explora împreună lumea infinită a unei imaginații bogate, care te ajută nu numai să te distrezi, dar și să îți construiești un viitor mai bun.
(Articolul este scris de elevii Ana Stoica și Vladimir Sontea)
Aici sunt câteva dintre poveștile scrise de copii: