Revista Young Media

Ilinca

Bună! Sunt Ilinca Elena Popescu, sunt jurnalist al revistei pentru elevi, Global Learning.

Îmi doresc ca, împreună cu echipa centrului de cursuri Global Learning, să dezvolt o revistă cu articole și interviuri pentru și despre elevi.

Am 11 ani, îmi place să mă joc Dixit (joc de cărți care îți dezvoltă creativitatea) și să creez logouri pentru diferite lucruri.

Probabil mulți dintre voi vă întrebați: “Cum ai ajuns tu, Ilinca, jurnalist?”. Păi, pur și simplu, mi-am dorit să creez ceva interesant despre elevi. Voiam să abordez un subiect mai ușor de înțeles pentru toată lumea, dar care să nu devină plictisitor pentru adulți. Să aduc viața elevilor în fața lumii. Nu voiam să realizez o revistă despre conflicte și celebrități, nici nu ar fi reprezentat platforma Global Learning. Până la urmă, mi-am dat seama că este imposibil să fac pe plac tuturor. Așa că m-am dat bătută.

Ilinca articol

Buna ziua!

Eu sunt Popescu Ilinca, jurnalistul echipei Global Learning.

In urmatoarele saptamani voi lansa un nou articol despre animalele de companie. In acest articol se va afla si  o sectiune speciala pentru animalutele  cursantilor. Aceasta sectiune va cuprinde poze cu animalele de companie si scurte texte care sa  descrie  intamplari amuzante cu patrupezii .

Interviu Ana Popescu

Jurnalist Ilinca Popescu: -Bună, Ana! Astăzi o să îți iau un interviu. Cum te simți în societate în calitate de coordonator al clubului de analize și dezbateri, Global Learning?

Ana Sofia Popescu: -Eu consider că, în cadrul acestui club, noi creăm o societate foarte frumoasă, un grup foarte frumos. Ne dezvoltăm mentalitatea și învățăm cum să ne susținem opiniile, iar faptul că desfășurăm întâlnirile în limba engleză ne ajută enorm să ne dezvoltăm și abilitățile de conversație, plus că învățăm și unul de la altul.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Următoarea întrebare este: Ce te motivează să participi la acest club?

 

 

Ana Sofia Popescu: -Mă motivează să vin la club faptul că aici sunt persoane care chiar vor să învețe să gândească, să înțelegă lucrurile în profunzime și care mă vor susține și pe mine în dorinta mea de a-mi dezvolta gândirea critică. Chiar și putin dacă ar fi, este important să învăț și eu cum gândesc ceilalți, cum analizează… 

Interviu Ilinca Popescu frame at 0m40s

Expozitia de pictura Global Learning

Interviu luat de Ilinca Popescu elevei Andra Cristea, iubitoare de culoare și de pictură.

Expoziția de pictură a purtat numele Andra și prietenii ei, fiind un eveniment dedicat pasiunilor elevilor noștri, neluând în considerare altceva în afară  de bucuria lor de a își petrece timpul pictând. Poate au talent, poate vor deveni pictori cândva, sau poate va rămâne totul o activitate frumoasă de timp liber, nu știm asta acum, dar știm ca sunt copii care se bucură să ia pensule și acuarele și să creeze. 

La început a fost gândit ca un eveniment dedicat Andrei Cristea, elevă în clasa a V-a, care și-a petrecut multe ore învățând singură uneori, alteori de la școală,  cum să amestece culori, cum să exprime sentimente, apoi i s-au alăturat prietenii, elevi ai noștri, ai centrul de cursuri Global Learning, care au aflat în timpul orelor noastre despre eveniment și ne-au povestit că și ei petrec timp pictând. Andra i-a invitat pe toți, iar Ilinca Popescu, jurnalistul nostru, a fost prezentă cu microfonul pentru interviuri.

 

Interviu Ruxi

-Bună, Ruxi!

Ruxandra Chitu: -Bună, Ilinca!

Jurnalist Ilinca Popescu: Astăzi, îți voi lua un interviu, iar prima întrebare o să fie: Știu ca ai foarte multe idei bune, dar chiar crezi că tuturor ne vor plăcea? Dacă da, de ce?

Ruxandra Chitu: -Nu mă aștept ca tuturor să le placă ideile mele, pentru că fiecare are propriul lui gust. Avem opinii diferite, tocmai de aceea, la finalul fiecărui curs mă consult cu copiii și îi întreb ce le-ar mai plăcea să lucrăm.

Dar, în legătură cu ideile mele, cred că le-ar plăcea, deoarece îi ajută atât la școală, la cursurile de romana, cât și pur și simplu să se distreze.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Următoarea întrebare este: Pe ce se bazează Clubul de lectură?

Ruxandra Chitu: -Păi, clubul de lectura are la bază literatura și abordăm diferite subiecte care fac parte din universul lecturii. Din nou, vorbesc cu copiii și îi intreb ce ar vrea să lucrăm și uneori mai discutăm și de alte forme de artă care au la bază cuvintele.

 

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok, următoarea întrebare este: o să ni se dea cărți de citit? 

Ruxandra Chitu: -În funcție de ce doriți. Mie îmi place să fim o echipă, să colaborăm. De aceea, când vă recomand o carte pe care eu o consider bună, o sugerez numai, dar, dacă nu vă doriți, nu vă oblig, adică este important și ce vă place vouă.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok. Cum te simți în societate ca voluntar la clubul de lectură?

Ruxandra Chitu: -Sincer, mă simt foarte bine. E un prilej de laudă că îi ajut pe copii, îi încurajez să le placă lectura și să facă parte din comunitatea noastră, care este foarte frumoasă, sunt niște copii care m-au surprins plăcut, deoarece erau foarte entuziasmați de activitățile pe care le-am propus. Tocmai de aceea sunt mândră să fiu voluntară la clubul de lectură. Clubul de lectură este util și pentru cursurile de limba romana.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok. Următoarea întrebare este: Cât plănuiești să-l ții?

Ruxandra Chitu: - Sincer, cât îmi permite timpul. Probabil că foștii coordonatori, până în clasa a 12-a, deoarece atunci se complică lucrurile la liceu, adică urmează facultatea și nu cred că cineva poate gestiona ambele activități …și …de principiu, minim 2 ani.

interviu Denissa Bularda

JURNALIST ILINCA POPESCU: -Bună ziua!

DENISSA BULARDA: -Bună, Ilinca!

JURNALIST ILINCA POPESCU: -Astăzi o să vă iau un interviu care începe cu întrebarea: Vi se pare că voluntarii și cordonatorii de la ambele cluburi se descurcă bine? De ce? 

DENISSA BULARDA: -Se descurcă foarte bine voluntarii. Sunt, în primul rând, foarte pasionați și în al doilea rând sunt și cunoscători. Acești copii au citit în viața lor foarte multe cărți din diferite domenii și pot realiza prezentări, pot aduce opinii, idei, au foarte multă inspirație.

 

Toate acestea vin din învățarea lor anterioară, din faptul că s-au pregătit ani de zile citind și descoperind, iar acum îi ajută și pe alții. 

 

Global Learning

Educatia – Pasaportul catre o viata mai buna

Va doriti pentru copilul dvs. un profesor care sa ii fie alaturi in procesul de invatare, creand lectii vesele si interesante, aducand idei si situatii noi care sa il motiveze pe copil sa lucreze cu atata placere, incat sa isi doreasca sa nu lipseasca niciodata? Vezi...

Contact

logo white2

E-mail: info@global-learning.ro

Telefon: +40 723 642 817

Adresa: Str. Ion G. Racoțeanu 7A, Sector 3, Bucuresti, Romania, 030891

Back to top

Pentru a oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.